Triacto Klagenfurt

Csobbanj velünk a wörthi tóban, avagy kerékpáros alapozó hét a nyári versenyek előtt.

Május elején a Triacto szervezésében szeretettel várunk minden magában erőt és kedvet érző lelkes jelentkezőt egy egyhetes kellemes kerékpározásra. Célunk 3 nap alatt letekerni az ausztriai wört-i tóhoz, ami szerintünk az egyik legszebb hely Ausztriában. Ott csobbanunk és pihenünk egy egész napot a tó partján, majd 3 nap alatt egy másik útvonalon visszatekerünk Budapestre. A túra távja bő 1000 km lesz, amelyet 30km/h-s tempóban tervezzük abszolválni. Kísérő autó lesz velünk, amely a csomagokat hozza utánunk és segít, ha probléma akadna. Reményeink szerint ezzel megszerezzük a szükséges kerékpáros állóképességet a nyári fő versenyek előtt.

A túra időpontja: 2015.05.02 - 05.09.

Részvételi díj: 99.000 Ft, amely a következőket tartalmazza:

  • 6 éjszaka szállás reggelivel
  • minden nap megérkezéskor egy tészta étel, a gyors szénhidrát visszatöltés érdekében
  • kísérő kocsi biztosítása, amely a csomagokat hozza és segít, ha bármi gond adódna
  • Triacto-s meglepetés minden résztvevőnek

Jelentkezési határidő: 2015.04.01.

Program:

1.nap    Budapest-Neudiedl Am See 205 km

Indulás 2015.05.02. szombat a kongresszusi központ parkolójából (Hotel Novotel) reggel 8 órakor.

Első napi célunk az ausztriai Neusiedl am See városa a Fertő tó partján, amit előreláthatólag a kora délutáni órákban érünk el.

Neusiedl am See

 

2.nap Neusiedl Am See-Bruck An der Mur 157 km

A második nap Neusiedl Am See-ból indulva jutunk el a hegyekkel körbevett Bruck An der Mur-ba. 
Ezen a napon bő 1000m szintkülönbség vár ránk. Ami a távot nézve nem tűnik vészesnek.

Bruck an der Mur

 

3.nap Bruck An der Mur-Klagenfurt am Whörtersee 167 km

Harmadik napon meg is érkezünk célállomásunkra Klagenfurtba. Az előbbi naphoz képest kicsit több, bő 1300m szintet kell leküzdenünk.

Klagenfurt

 

4.nap pihenőnap

Ezen a napon végre csobbanhatunk a wörthi tóban! Erre a napra leparkoljuk a kerékpárokat és feltöltjük energiaraktárainkat a hazafelé útra. Természetesen a környéken lehet barangolni akár kerékpárral is, akinek még van kedve vagy maradt ereje!

 

5.nap Klagenfurt-Graz 154 km

Ezen a napon ismét útra kelünk, egy nap kemény lazsálás után. Célunk immár Budapest, de a változatosság kedvéért másik útvonalon megyünk haza. A hazaúton az első szakaszunk, Klagenfurtból Grazba való megérkezéssel záródik. Az emelkedőket tekintve ez lesz túránk király etapja a közel 1900m szintemelkedéssel.

Graz

 

6.nap Graz-Keszthely 174 km

A hatodik napon visszaérkezünk Magyarországra és a Balaton parti Keszthelyt célozzuk meg. Itt vár ránk egy kis balatoni csobbanás az utolsó hosszú szakasz előtt.

Keszthely

 

7.nap Keszthely-Budapest 187 km

Utolsó napon sem fogunk unatkozni, mivel egy elég hosszú szakasz vár majd még ránk. De cserébe gyönyörű helyeken fogunk tekerni, végig a Balaton és a velencei tó partján. Végül bő 1000 km-el a lábakban és sokkal erősebben ékezünk meg kiindulási pontunkra, Budapestre a Novotel parkolójába.

Budapest